keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Time to say goodbyes..

Moikka,

Täällä sitä kirjoitetaan viimeistä postausta lentokentällä! Lähes 5 viikon työharjoittelujakso Maltalla saa päätöksensä tänään. Aika täällä on lentänyt kuin siivillä, ensimmäiset viikot matelivat ja aika ei tuntunut menevän millään eteenpäin. Seuraavat viikot sen sijaan menivät hujauksessa!

Paluu Suomeen on hieman haikeaa siltä osin, että ollaan kotiuduttu tänne niin hyvin ja olemme saaneet paljon uusia tuttavuuksia eri puolilta maailmaa. Kotiin on silti aina mukava palata. Oma sänky ja suihku, suomalaista ruokaa! <3



Slieman yömaisemaa


Viimeisen viikon alkaessa sitä mietti, että miten haluaisi viettää viimeisen viikkonsa Maltalla, ja mitä haluaisi vielä nähdä. Hirveen kummallisiin suunnitelmiin meistä ei kumpikaan kuitenkaan päätynyt, sillä löydettiin itsemme jälleen joko shoppailemasta tai rannalta :D

Golden bay, Mellieha

Paceville

Sunnuntaisin täällä on isot markkinat pääkaupunki Valletan vieressä, sekä Maltan eteläisessä päässä Marsaxlokkissa. Markkinat muistuttavat Turkin bazaareja, mutta ovat paljon pienemmät. Myynnissä oli mereneläviä, hedelmiä, elektroniikkaa, vaatetta, kenkiä.. Marsaxlokk tunnetaan myös näistä ihanista veneistä..




Ehdottomasti ikävä tulee näitä Maltan säitä, loput 2 viikkoa on ollut +25 ja ylöspäin, joten ranta ja auringonotto on suorastaan kutsunut meitä! Yritetään tuoda tää lämpö tullessamme ;)..

Tässä vähän meidän omia mietteitämme reissusta:

Inka: Tämä reissu on ollut kokemuksena erinomainen, itsekseen eläminen tuonut esille esimerkiksi  sen kuinka sitä rahaa kannattaakaan käyttää ja kuinka itse pitää huolehtia kaikista asioista. Reissun tavoitteena ainakin itselläni oli, että tutustuisi Maltaan ja sen hoitokulttuuriin, ja se tavoite on todellakin täyttynyt. Ilman vastoinkäymisiä tältä reissulta ei kotiin lähdetä, mutta eiköhän niitäkin muistella nauraen vielä joku päivä :)

Eve: Kokonaisuudessaan reissu on ollut opettavainen! Täynnä ylä- ja alamäkiä mutta kaikesta selvitty yhdessä tai yksin. Itse pidin siitä että tässä ajassa ehti näkemään miten erilaista täällä on asuminen, eläminen, hoitokulttuuri, ihmiset ja oikeastaan kaikki. Ensimmäisinä päivinä oltiin jo valmiita lähtemään kotiin koska mikään ei tuntunut menevän suunnitelmien mukaan mutta siitäkin selvittiin ja päivääkään en muuttaisi mitenkään :)! Täällä olen oppinut arvostamaan enemmän sitä miten hyvin asiat ovat suomessa ja tullut erilainen näkökulma asioihin.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti